Darf EKO VERS VLEES voor de Hond (ALLEEN AFHALEN ! )

DARF HOND EKO VLEES

Waarom Eko?

Wij zijn met een slagerij die in 1992 begonnen was met de verkoop van biologisch vlees, toen der tijd werden ze door hun familie (bijna allemaal slagers) voor gek verklaard.

"Biologisch je lijkt wel gek" was een gehoorde kreet, in de loop der tijd hebben wij gelukkig ons gelijk gehaald, de problematiek met de dierziektes als BSE, varkenspest enz. zijn allemaal excessen vanuit het gangbare dwz reguliere circuit.

Onze keuze voor biologisch is en was er een gebaseerd op kwaliteit. Wij wilden de beste kwaliteit in smaak, dierwelzijn en het moest ook maatschappelijk verantwoord zijn .

Dit hebben wij gevonden in het biologische. Sinds de start met deze slagerij maken wij deel uit van de franchise organisatie "De Groene Weg`, zijn slachten de meeste biologische dieren in Nederland, hierdoor hebben wij de beschikking over alle biologische grondstoffen die we nodig hebben voor de productie van DARF.

Onze eigen honden hebben altijd brokken gegeten en versvlees , totdat ook wij geconfronteerd werden met een voedsel allergie bij een van de honden van een klant, en een dierenarts ons attendeerde op biologisch versvlees voor honden.

In eerste instantie hadden wij zoiets, mooi, maar toen we de prijs hoorden van de biologische varianten die in de markt te koop zijn hebben wij besloten om in eerste instantie voor onze eigen honden een versvlees te laten maken.

De keuze om dit van EKO grondstoffen te doen is betrekkelijk eenvoudig:

Door het zelf te laten maken, konden wij er precies in stoppen wat wij aan onze honden wilden geven, en geen chemische toevoegingen en ongewenste antibiotica

Compleet?

Darf Eko en Darf Actief, Darf Puppy en Darf Wild bevatten genoeg diersoorten en zijn daarmee compleet. Darf Kip/Geit en Kip/Lam bevatten maar twee diersoorten, hiervoor geldt dat er met minimaal vier diersoorten afgewisseld moet worden.

Verhoudingen

60% spiervlees, 15% bot, 15% organen en 10% groente. Exactere verhoudingen zijn op te vragen bij Darf of Voerwijzer. Darf bevatte voorheen altijd 50% spiervlees, 25% bot, 15% orgaan (waarvan 3% pens), 10% groente.Het soort groente is wisselend en seizoensgebonden, het bevat geen tomaat en geen paprika.

Kwaliteit

Darf bevat de kleinere en minder mooie delen van het vlees, die niet aantrekkelijk zijn voor mensen om te kopen.