Informatie Haaksbarf Dogfood

Waarom HAAKS BARF ?

Haaks Barf is een exclusieve versvlees voedingslijn voor honden en katten. Honden en katten zijn van nature carnivoren en dienen ook zo gevoerd te worden. Hun spijsverteringssysteem is gebaseerd op het verteren van dierlijke eiwitten en vetten. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje “Waarom rauw?” bij Algemene informatie.

Maar waarom is Haaks Barf zo exclusief en uniek?
Haaks Barf is het eerste merk en het enige merk, waarbij alle smaken uit de lijn zuiver en alleen bestaan uit de ingrediënten van het primaire diersoort van de betreffende smaak: In ‘Rund’ zitten vlees, organen en bot van de rund, in ‘Geit’ vlees, organen en bot van de geit etc.

Hiermee onderscheidt Haaks Barf zich van andere merken: niet alleen de vleessoort wordt gevarieerd, ook de calciumbron. De variatiemogelijkheden die versvlees voeren biedt, worden dus alleen met Haaks Barf optimaal benut.

Haaks Barf Dogfood is verkrijgbaar in acht smaken:
Rund, Kip, Zalm, Paard, Lam, Geit, Konijn en Eend
Iedere smaak van de dogfood is opgebouwd uit 55% spiervlees, 15% orgaan, 15% bot, en 15% groente.

 

 

Assortiment Haaks Barf Dogfood

Haaks Barf Dogfood
is verkrijgbaar in acht smaken:
 

Rund

Kip

Zalm

Paard

Geit

Lam

Konijn

Eend

: 55% runderspiervlees, 15% runderorgaan, 15% runderbot en 15% groente

: 55% kippenspiervlees, 15% kippenorgaan, 15% kippenbot en 15% groente

: 85% zalm en 15% groente

: 55% paardenspiervlees, 15% paardenorgaan, 15% paardenbot en 15% groente

: 55% geitenspiervlees, 15% geitenorgaan, 15% geitenbot en 15% groente

: 55% lamsspiervlees, 15% lamsorgaan, 15% lamsbot en 15% groente

: 55% konijnenspiervlees, 15% konijnenorgaan, 15% konijnenbot en 15% groente

: 55% eendenspiervlees, 15% eendenorgaan, 15% eendenbot en 15% groente

 

Alle smaken zijn apart verkrijgbaar in verpakkingen van 500 gram en 1000 gram

 

Hoe moet ik Haaks Barf voeren?

Haaks Barf is een diepvriesproduct en moet in de vriezer op ten minste -18°C worden bewaard. Haaks Barf is verpakt in lekvrije kunststofdarmen, met een label waar alle informatie op staat. Op het label vindt u ook de houdbaarheidsdatum.

De worsten van Haaks Barf zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:
  250 gram ( alleen voor de kat )
  500 gram
1000 gram

U kunt de worsten het beste ontdooien in de koelkast. Een dag later kunt u het voeren aan uw huisdier. Om de kou er een beetje af te halen, kunt u het 30 minuten voor het voeren op kamertemperatuur laten komen.
Heeft u meer ontdooid dan die dag nodig is, dan kunt u het ontdooide product 48 uur bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje.


De hoeveelheid die uw hond nodig heeft
Een volwassen hond eet 2-2.5% van het  lichaamsgewicht dat de hond volgens de  rasstandaard mag wegen. Bij een standaardgewicht van bijvoorbeeld 25 kilo, voert u per dag tussen de 500 en 625 gram. De hoeveelheid is mede afhankelijk van het soort hond dat u heeft: actief, niet actief, junior, senior etc. U ziet gauw genoeg of uw huisdier voldoende binnen krijgt: als u de ribben kunt voelen maar niet zien, dan is de hond netjes op gewicht.

Haaks Barf is ook zeer geschikt voor puppy’s (tot 1 jaar). Puppy’s eten iets meer: 5-7% van hun eigen lichaamsgewicht. In het eerste levensjaar past u de hoeveelheid voeding iedere keer aan aan  het gewicht van de pup.
Rond de zeven maanden zal u zien dat de pup minder voeding nodig gaat hebben. U kunt dan gaan afbouwen; tussen de 10 en 12 maanden zit u nog rond de 3% van het lichaamsgewicht. Zodra de pup een jaar is gaat u terug naar de hoeveelheid die hij mag eten volgens de hierboven beschreven regel voor standaardgewicht.

Ook hier geldt: u kunt zelf het beste inschatten wat uw hond nodig heeft. De hoeveelheden die wij hier aangeven zijn richtlijnen.


 Voorbeeldmenu Haaks Barf Dogfood

 

Week 1
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Week 2
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Week 3
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

.
: Rund
: Kip
: Zalm
: Paard
: Geit
: Rund
: Kip


: Lam
: Rund
: Zalm
: Kip
: Paard
: Geit
: Rund


: Kip
: Lam
: Zalm
: Rund
: Paard
: Kip
: Geit

 

Bovenstaande is een voorbeeldmenu. Indien u een smaak niet wilt voeren of uw hond lust een smaak niet dan mag dit natuurlijk altijd worden veranderd; ook zijn de dagen fictief, dit is allemaal naar eigen wens in te vullen. Het enige waar u aan moet denken is de variatie, varieer zoveel mogelijk, tenminste vier diersoorten in de drie weken.

Ā© 2010 - 2022 natuurhondenvoerbrunssum | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel