ISO-GEL doosje 100 gram Aesculaap

Vorige Artikel 5 van 6 Volgende
€ 14,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

 

Beschrijving

Iso-Gel

Iso-gel kan ingezet worden bij honden en katten die problemen hebben met de darmen. Het geeft verlichting bij constipatie (verstopping) en neemt diarree weg. Door de regulatie van de darmwerking kan het ook worden gebruikt bij verstopping als gevolg van bijvoorbeeld haarballen, na anaalklier verwijdering of perineale hernia (verslapping of verzakking van spieren rondom de endeldarm).

Samenstelling

Iso-Gel bestaat voor 90% (w/w droog) uit Ispaghula. Ispaghula wordt uit de zaaddoppen van de Plantago Ovata gemaakt. Dit is een plant die vooral in India en Iran voorkomt. Het is een natuurproduct waardoor uiterlijk en kleur soms kunnen verschillen. Iso-Gel is glutenvrij en heeft geen calorische waarde.

Doeldieren

Hond en kat

Producteigenschappen

Doordat ispaghula granulaat oplost in water, wordt een gel gevormd die in de darm water bindt. Bovendien wordt water ook op indirecte wijze gebonden door de afbraak van de Iso-Gel vezels in het colon door de aanwezige darmbacteriën. Door de afbraak van grotere moleculen tot vele kleinere, neemt in de darm de osmotische waarde toe waardoor een groter watervasthoudend vermogen wordt bereikt. Hierdoor vermeerdert de faecale massa en wijzigt de consistentie van de faeces. Iso-Gel reguleert de darmpassage tijd: Door de toename van de hoeveelheid faeces vergroot de inhoud van de darmen, dit stimuleert de spieractiviteit en verbetert de spiertonus en de peristaltiek van de darmwand. Iso-Gel kan op deze wijze niet alleen lange passagetijden verkorten bij dieren die aan constipatie lijden, maar kan ook de erg korte passagetijd verlengen bij patiënten met diarree.

Gebruiksaanwijzing

Is indicatief en kan worden aangepast aan de individuele noden.
Hond: 2-5 theelepels van 3 ml, 1 tot 2x daags door het voer.
Kat: 2 theelepels van 3 ml, 1 tot 2x daags door het voer.

Aanbevolen gebruiksduur: 1-2 weken. In overleg met uw dierenarts kan deze gebruiksduur worden gewijzigd.

 

Neveneffecten

Winderigheid

Verpakking

1 zakje à 100 gram, in doos verpakt.

© 2010 - 2022 natuurhondenvoerbrunssum | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel